Der er noget fascinerende over slægtsromaner. Det foregår over tid, og historier og personer flettes sammen over grænser. Det er altid ved tilfælde, men det fører til store følelser som had og kærlighed, der igen nedarves i generationer. Det er lige mig. Jeg vil vide, hvad der sker med alle hovedpersonerne og med de slægter, der kommer.

Det får mig til at læse

Når jeg skal læse, så skal det være bøge, der fanger mig, og det gør denne slags. At læse dem elektronisk er også blevet min ting, for slægtsromaner har en tendens til at være store og tunge, og de er ikke lette at sidde med og endnu mindre at have med på farten. Det er noget helt andet med en kindle. Den er lille og let, og den rummer de største bøger.

Med den og min adgang til alle de bedste bøger, så behøver jeg ikke meget andet. Den holder batteriet godt, og den er virkelig god at læse på. Jeg er så meget fan, og så optager den ikke så meget plads på en bogreol. Noget andet, jeg også sætter meget stor pris på i min hverdag. Det betyder mindre rengøring og mere læsning.

En pause med jævne mellemrum

Det at tage en pause for at læse, det er livet. Det gør jeg tit, og ja det er på min kindle. Jeg havde ikke troet, jeg ville blive så glad for den, eller for det sted, jeg køber bøger, men det er jeg nu en gang. Den klarer alle bøger, og den ved, hvor jeg er nået til. Det er smart, for den har indbygget bodmæke. Nu kan jeg nyde slægternes gang alle steder, og for en som jeg, der nyder den slags historier, så er det lettere at læse mere.

E-bøger er fremtiden, men for mig er det kindle, der er den store vinder.