Planlægger du at tage en tur ud i den store og flotte natur for én enkelt nat eller måske flere? Så bør du være opmærksom på, at du vælger det helt rigtige soveudstyr. Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger et telt, der passer til dine behov, men spørgsmålet er så nærmere, hvad du skal sove med inde i teltet? Der er nemlig rigtig mange forskellige muligheder, hvor udvalgte eksempler vil blive beskrevet i denne blogartikel. 

Find den rigtige sovepose

Det er ikke til at komme udenom, at soveposen er essentiel til en overnatning i det fri, og derfor bør du også bruge tid på at vælge den helt rigtige. Det skal være en sovepose, som ikke fylder specielt meget, men samtidig kan holde dig varm, da det typisk kan blive meget koldt om natten ude i skoven. Her er det en god idé at vælge en sovepose med henblik på, hvor du skal overnatte henne. Er det et sted med mange minusgrader, skal du have en helt bestemt type sovepose. Er det ikke tilfældet, vil du i langt de fleste tilfælde kunne klare dig med en standard sovepose. 

Hovedpude, der ikke fylder

Det er selvfølgelig vigtigt, at du finder en hovedpude, som er behagelig at ligge med. Det er dog mere en udfordring at finde en hovedpude, som både er behagelig at ligge med, men som samtidig heller ikke fylder for meget. Det kan derfor ikke anbefales, at du medbringer din egen hovedpude hjemme fra soveværelset, da den ikke er lavet til et hårdt og bulet underlag, som det kan være i naturen. Den fylder desuden også alt for meget. Du kan læse meget mere om de forskellige typer af hovedpuder på xtragrej.dk.

Liggeunderlag i god kvalitet

Der er mange forskellige typer af liggeunderlag til overnatning ude i naturen, og det er fordi, at liggerunderlag er utrolig afgørende for, hvordan du kommer til at sove på din tur i det fri. Her skal du tage højde for, hvilket underlag du formentlig kommer til at sove på. Er det græs, jord, sten eller måske en blanding? Så er der formentligt et liggeunderlag til netop det. Du bør også være opmærksom på at finde et liggeunderlag, der heller ikke fylder for meget.