Den bedste skål er uden tvivl, den jeg kunne gøre med mit eget øl. Ikke bare øl, jeg havde købt – nej, den første øl, jeg selv havde brygget. Meget klassisk pilsner, for det er lige mig, men stadig min helt egen øl. Lavet af vand fra min egen hane og friske, lækre ingredienser. Desuden lavet i mit helt eget bryganlæg. Det bliver ikke mere autentisk, og jeg kan helt sikkert sige, at jeg har fået en sund og spændende fritidsinteresse med at brygge.

Mere end bare en pilsner

Der er noget helt særligt over at brygge den selv. Det er nødvendigt at skaffe det rigtige udstyr og ingredienser til det hele, men det bedste af den slags får du hos https://www.hjemmebryggeren.dk/, der i min bog er dem, der har bedst styr på alt det, en hjemmebrygger skal bruge. Desuden har de et rigtig stort udvalg af humle, malt med mere. Den slags der kommer til at betyde rigtig meget, når du først kommer i gang og finder ud af, at vi alle sammen sagtens kan brygge vores egne og meget velsmagende øl.

Det er nemlig lettere, end du tror. Ja, med et bryganlæg og en kasse med ingredienser, så er du faktisk i gang med din første øl. Du er derfor rigtig tæt på den mest spændende skål i dit liv. Bliver brygget godt? Er det værd at drikke? Er det faktisk rigtig godt? Alle de spørgsmål fik i hvert fald mig til at trippe en del, men det smagte virkelig godt. Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive så lækkert, især ikke første gang, men hurra for mig og mit bryg. Jeg fik derfor hurtigt blod på tanden, og nu kan jeg ikke forestille mig ikke at brygge på livet løs selv. Som sagt, en god og rigtig sund hobby.